Sponzorujeme:

Zkušebny Praha

MASIV Dub markant - masivní dřevěná podlaha 21mm

Akce
Novinka
MASIV Dub markant
Verze: Schoko

ID kód:10616
Popis:

MASIVNÍ PODLAHA Dub markant (natur/rustik), kartáčovaný, přírodní olej, 21 x 120 x 600 -2400mm

Dostupnost:skladem
Výrobce:Berthold
Cena bez DPH:1 500 Kč
Cena s DPH:
ks
1 815 Kč
povrchová úprava "Atelier"

Víte proč jsou dubové podlahy nejoblíbenější a světově nejpoužívanější podlahovu krytinou?

Oblíbenost dubové podlahy je jednoznačně spojena s unikátními vlastnostmi dubového dřeva, perfektní funkční i estetické aspekty z něj dělají jednoduše podlahářský evergreen.

Dub představuje celosvětově nejpoužívanější dřevinu k realizaci podlah. Dubové dřevo je vyhledávané zejména pro charakteristiky materiálu, jako je tvrdost, pevnost, houževnatost a trvanlivost. Tyto mimořádné funkční vlastnosti souvisí s vysokým podílem tříslovin. Dubové dřevo výborně odolává střídání vlhka a sucha a má tak oproti ostatním druhům dřevamimořádně dlouhou životnost.

Kromě odolnosti je dubové dřevo také velmi dekorativní, nabízí nadčasový luxusní vzhled tradičního přírodního materiálu. Přirozená struktura dubového dřeva je nenapodobitelná a přináší do interiéru neopakovatelnou atmosféru a hřejivý pocit.

 

Díky použitému materiálu mají dubové podlahy výborné izolační vlastnosti, dlouhou životnost a výbornou přizpůsobivost vůči změnám vlhkosti v interiéru. Dnešním trendem je povrchová úprava dubového dřeva pomocí technik, jako je moření, kar

 

Příkladem je úprava kartáčováním, kdy se z povrchu pomocí speciálních kartáčů odstraní měkká část dřeviny, takže podlaha působí rustikálním dojmem. Mezi další možnosti úprav patří broušení nebo patinování dubové podlahy.

 

Dubové podlahy se skvěle uplatní v klasickém i moderním interiéru, stačí si vybrat konkrétní variantu podlahy. Klasické selské dubové podlahy se širokými prkny se nejlépe hodí do stylového interiéru, například na chalupy, hrady nebo do zrekonstruovaných historických objektů. V moderním interiéru můžeme dubovou podlahu realizovat z masivních podlahových palubek, dubových parket, nebo si vybrat vrstvenou dubovou podlahu. V každém případě můžeme počítat s nezaměnitelným přírodním efektem, který významně ovlivní celý interiér.

Díky vyspělým technologiím, které přinášejí stále kvalitnější povrchové úpravy, je dnes možné využít dubové podlahy i do velmi náročných interiérů, které jsou často v kontaktu s vodou – do kuchyní, toalet či koupelen.

 

Dubové dřevo vytváří elektrostaticky neutrální prostředí, takže představuje ideální volbu pro alergiky, dovede vyrovnávat relativní vlhkost vzduchu a výborně plní funkce tepelné izolace. Podle našich nároků na dekorativnost a funkční vlastnosti záleží, zda si vybereme masivní dubovou podlahu, nebo vrstvenou dubovou podlahu.

Masivní dubová podlaha je vzhledově unikátní a patří mezi nejtrvanlivější podlahové krytiny vůbec. Umožňuje mnohonásobnou renovaci. Musíme však počítat s tím, že při změnách teploty a výkyvech relativní vlhkosti vzduchu pracuje mnohem více, než lepená vrstvená konstrukce. Ta je také vhodnější například pro instalaci podlahového vytápění. 

Podlahová prkna

Podlahová prkna jsou vyrobena z jednoho masivního kusu dřeva. To je zásadní rozdíl oproti takzvaným hotovým parketám, které jsou složené z několika vzájemně slepených vrstev. Prkna jsou po obvodu spojena na drážku a péro. Na všech čtyřech stranách mají prkna lehce sražené hrany. Tím se zabraňuje viditelným přesahům. Zešikmení a odfrézování boků s drážkou a perem navíc zvyšuje přesnost při spojení. Vyrovnávací drážky na spodní straně zabraňují nadměrnému prohýbání.

Druhy spojení prken Berthold - zámky

Rozměrová tolerance

Berthold klade nejvyšší váhu na přesnost spojení svých výrobků. V okamžiku expedice zaručujeme: odchylka šířky max. 0,5 mm; výškový rozdíl dvou navzájem spojených prken max. 0,2 mm; neustálá elektronická i ruční kontrola zajišťuje nejvyšší přesnost a kvalitu. Naše přesnost je Vaše jistota.

Zbytková vlhkost

Podlahy z masivního dřeva Berthold vykazují při výrobě zbytkovou vlhkost 9 % (± 2 %), která je optimální pro účel jejich použití. Každý kus je průběžně měřen a při překročení hodnot tolerance vytříděn. Jako ochrana proti pozdějším výkyvům vlhkosti se prkna balí do smršťovací fólie.

Druhy dřeva

Masivní dřevěné podlahy Berthold se vyrábějí z velkého množství druhů a tříd dřeva. Třídění je prováděno podle podnikové normy vypracované firmou Berthold. Ne všechny vlastnosti dřeva lze ukázat na obrázku. Vyobrazení představují pouze určité vodítko. Prkna z masivního dřeva jsou přírodním výrobkem a nelze je poměřovat se stejnoměrností výrobků z umělých hmot. I přes přísnou kontrolu se u jednotlivých prken mohou objevit »chybná« místa, která byla při třídění přehlédnuta nebo považována za bezvýznamná jako například lehké výsušné trhliny, rozštípnuté nebo vypadlé suky, nepravidelnosti v barvě a struktuře atd. Tyto »chyby« přírody nelze u výrobků z masivního dřeva nikdy úplně vyloučit. Mnozí si myslí, že by úplně vyloučeny ani být neměly, protože jsou dobré k tomu, aby odlišily podlahy z pravého dřeva od jejich umělých imitací.

Povrchová úprava podlahy

Berthold nabízí výběr ze tří druhů ošetření povrchu z výroby: přírodní olej, lak, vytvrzovací voskový olej. Přírodní olej dřevo impregnuje, povrch zůstává přírodní.Výhody: příjemné na dotyk, snadná renovace.Nevýhody: zvýšené nároky na údržbu. Lak vytváří na povrchu ochrannou vrstvu umělé pryskyřice.Výhody: minimální nároky na údržbu. Nevýhody: může se poškrábat, nákladná renovace. Vytvrzovací voskový olej vniká do dřeva a ihned vytváří trvanlivý povrch.Výhody: příjemné na dotyk, přirozený vzhled, minimální nároky na údržbu. Nevýhody: renovace není tak jednoduchá jako u přírodních olejů.

Berthold - povrchová úprava

Pokládka dřevěné podlahy přišroubováním, upevnění pomocí spon, nalepení – tři řešení pro každou situaci

Přišroubování na spodní konstrukci (případ 1)

Prkna z masivního dřeva se tradičně pokládají šroubováním na spodní konstrukci z dřevěných hranolů. Pro potlačení kročejového hluku leží dřevěné hranoly na pružných pásech z kokosového vlákna. Meziprostory se vyplňují celulózovými sypkými vločkami – přírodním materiálem se znamenitými tepelně-izolačními vlastnostmi. Při projektování nových staveb dbejte na to, aby se nedělal potěr mazaninou!

Přišroubování na spodní konstrukci

Pokládka na potěr pomocí spon - klip systém (případ 2)

Pokud je již potěr mazaninou hotov a nemají být použita lepidla, mohou být prkna z masivního dřeva položena jako plovoucí podlaha. K tomu berthold nabízí ›Klammer‹boden© (podlahu se sponou): prkna se spojí pomocí spon z ušlechtilé oceli tak, že nemusí být ani přišroubována, ani nalepena. Podlaha ›Klammer‹boden© firmy berthold je dokonalou alternativou, když se jedná o rychlou a snadnou renovaci ve staré zástavbě plovoucí podlahy.Ocelové klipy, jednotlivá masivní prkna vzájemně stahují systémem profil – kontraprofil.

Pokládka podlahy pomocí spon

Nalepení na potěr - klik systém (případ 3)

Prkna z masivního dřeva mohou být po celé ploše nalepena na připravený potěr mazaniny. V tomto případě je optimálním řešením pokládky »zaklapávací podlaha« (Klik systém) firmy Berthold: malá montážní výška 16 mm a speciální spojovací mechanika, která při nalepení zaručuje rovnoběžnost prken beze spár.

Nalepení na potěr - klik systém





Inspirujte se zde

 Více informcí o dřevěných podlahách naleznete v poradně a v sekci montáže




Doporučujeme ke zboží zakoupit

Lepidlo na parkety PAR 365 15kg

Lepidlo na parkety PAR 365 15kg

cena s dph: 3 675

BONA Spray Mop Motion

BONA Spray Mop Motion

cena s dph: 1 719

Schody dub masiv

Schody dub masiv

cena s dph: 5 445



Zkušebny Praha

ProParket.cz - podlahy dveře Praha - široká nabídka podlah a dveří
© 2005 - 2024 ProParket.cz - Nuselská 319/106 Praha 4 Michle, 140 00, Telefon, fax: 272 659 135

Mapa webu | Obchodní podmínky | Doprava | Jak nakupovat